U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Kalk & Meststoffen

Culvita Kalk in korrelvorm

Kalk reguleert de zuurgraad (pH) van de bodem waardoor verzuring kan worden opgeheven of voorkomen. Bovendien verbetert kalk de structuur van de bodem.

Waarvoor is deze geschikt: 
Culvita Kalk reguleert de zuurgraad (pH) van de bodem waardoor verzuring kan worden opgeheven of voorkomen. Tevens wordt de magnesiumhoeveelheid in de bodem aan aangevuld. Bovendien verbetert Culvita Kalk de structuur van de bodem. Het zorgt voor een optimale werking van de toegediende meststoffen en het maakt voedingsreserves in de bodem beschikbaar.

Waarvoor niet geschikt: 
Strooi geen kalk in de buurt van planten die van zure grond houden, zoals rododendrons, heide en azalea’s.

Eigenschappen: 
Het product is gemakkelijk te strooien (korrels).

Tip: Strooi ook eens kalk in november. Bodems verzuren van nature veel gedurende de zware wintermaanden. Door kalk in november te strooien voorkomt u een zware daling van de zuurtegraad. Door de calcium in kalk blijven de celwanden sterk en stevig waardoor ze ook in de winter alle aanwezige voedingsstoffen goed opnemen

Culvita Koemest

Culvita Koemest Korrel is een zuivere koemest in de volledig natuurlijke samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan organische stof. Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd en de biologische activiteit in de bodem zal toenemen.

Waarvoor is deze geschikt: 
Geschikt voor het bemesten van siertuinen, groente- en fruitteelt.

Waarvoor niet geschikt: 
Het gebruik van koemest kent geen beperkingen.

Eigenschappen: 
Culvita Koemest Korrel is een zuivere koemest in de volledig natuurlijke samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan organische stof (50%). Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd en de biologische activiteit in de bodem (werking van de micro-organismen) zal toenemen.
Micro-organismen spelen een belangrijke rol voor de voeding en de leefomgeving van de plant. Doordat de micro-organismen de voedingsstoffen binden zullen deze niet uitspoelen. Er blijven dus meer voedingsstoffen voor uw waardevolle planten beschikbaar.

Culvita Organische Mest

Organische mest heeft een lange werkingsduur en staan garant voor een hoge opbrengst en wordt gebruikt voor de bemesting van de moestuin, de siertuin, bij fruitbomen en gazons.

Waarvoor is deze geschikt: 
Culvita Organische Mest wordt toegepast voor de bemesting van de moestuin, de siertuin, bij fruitbomen en gazons. Toepassing van dit product geeft een merkbaar resultaat. Een rijkere oogst bij groente en fruit. Een mooiere bloei en betere groei van siergewassen. Het gras van het gazon zal donker groen kleuren door de toevoeging van Magnesium.

Waarvoor niet geschikt: 
Het gebruik van dit product kent geen beperkingen.

Eigenschappen: 
De verwerkte grondstoffen in Culvita Organische Mest zijn van zowel dierlijke als plantaardige oorsprong. Door de uitgebalanceerde samenstelling vormt de mest een uitstekende voedingsbron voor alles wat groeit en bloeit. Culvita Organische Mest bevat eiwitrijke grondstoffen. Deze eiwitten worden door het bacterieleven in de grond omgezet in verantwoorde, goed opneembare voedingsstoffen die geleidelijk vrijkomen. Deze voedingswijze zorgt voor geleidelijke groei. Culvita Organische Mest heeft een werkingsduur van 3 maanden en staat garant voor een hoge opbrengst. De organische mest is in kruimelvorm. Dit heeft als voordeel dat de kruimel sneller uiteenvalt. Hierdoor is de meststof eerder beschikbaar voor de plant. De meststof kan dan sneller worden opgenomen en dat geeft een zichtbaar mooier resultaat. Door de kleinere vorm is het makkelijk te verdelen. Er is op een oppervlakte daarom minder nodig wat het ook nog eens voordelig maakt! De Organische mest is verder verrijkt met 3% Magnesium. Magnesium zorgt voor een nog mooiere diepe groene kleur voor de planten en het gazon.

Eigenschappen:
10% stikstof (N) waarvan 5% organisch gebonden stikstof en 5% ureumstikstof
4% fosfaat (P₂O₅), oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat
6% kalium (K₂O), oplosbaar in water
3% magnesium
Het organisch stofgehalte is minimaal 45%, afkomstig van o.a. beendermeel en cacaodoppen.

Organische meststof/bodemverbeteraars bevatten diverse verwerkte dierlijke eiwitten afkomstig van categorie 3 materiaal en/of verwerkte mest. Organische meststoffen of bodemverbeteraars – landbouwhuisdieren niet laten grazen en gewassen niet als groenvoer gebruiken binnen 21 dagen na gebruik.

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres