U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Februari

Wat is er in februari te doen in de tuin? Iedere maand geven we je de beste tips voor het onderhoud op het gebied van tuin, gazon, vijver en snoeien. 
Het gazon in februari
 
Vergeet u deze maand geen kalk te strooien op uw gazon... Kalk heeft namelijk een inwerkingstijd van 4-6 weken. 
Kalk is goed voor een langdurige ontzuring.
Kalk gaat mosgroei tegen en kalk verbetert de werking en de opname van meststoffen.
Dit de eerste stap naar een groen gazon!!!
 
In de maand februari worden de dagen langer en kan de temperatuur alweer flink stijgen. Tijdens zo’n temperatuursverhoging kun je starten met het inzaaien van de kale plekken in het gazon. 
 
Toch kan de winterkou in deze maand ook juist door- of alsnog inzetten. Om beschadiging te voorkomen kun je tijdens vrieskou beter niet over het gazon heen lopen.
Wanneer er door regen grote plassen water blijven staan is het noodzakelijk om in actie te komen. Prik op deze plekken een aantal keren met een riek in de grond, het overtollige water zal hierdoor wegzakken.  nog een Tip is om deze gaten te vullen met lavakorrels.
Voor meer informatie kijk op onderstaande link 
 
www.delanderijetuinendier.nl/p/dcm-klei-en-zandgrondverbeteraar  
 
Beplanting in februari
Februari is een geschikte maand om de meeste kuipplanten te verpotten. Maak gebruik van schone potten en gebruik potgrond met klei. Door de klei wordt het water beter vastgehouden.
 
Wanneer het niet vriest kun je deze maand bomen en planten zoals Citrusbomen en Bougainvellila’s verplanten als deze te groot worden voor een pot. Het zal nu niet lang meer duren voordat de grond zal opwarmen, zo kunnen de planten sneller aanslaan. Vergeet de planten geen water te geven tijdens drogere perioden.
 
Wat extra kleur in de tuin breng je in februari snel aan door bloeiende Primula’s en Violen op tafel te zetten. Deze winterbloeiers kunnen behoorlijk wat kou verdragen.
 
Vijveronderhoud in februari
Net als vorige maand is er ook in februari nog niet veel aandacht nodig voor de vijver. 
 
Let er tijdens eventuele vrieskou wel goed op dat het wateroppervlak plaatselijk openblijft. Als de vijver daadwerkelijk dichtgevroren is, kun je het ijs beter niet met een bijl openhakken. De kans is dan groot dat de vissen doodgaan door de schokken.
 
De vissen hebben deze maand nog steeds niet zo’n trek en hoeven bij temperaturen onder de 6 graden niet gevoerd te worden. 
 
Graag tot ziens in onze winkel voor eventueel nog meer advies.
 
Snoeien in februari
Pak de schaar maar uit de schuur want in februari valt er veel te snoeien in de tuin!
 
Onder andere de fruitbomen mogen deze maand worden gesnoeid. Snoei deze bomen, zoals appel- en perenbomen, op zo’n manier dat het hart van de kroon ook voldoende licht krijgt.
 
Het snoeien van heesters en andere struiken en planten kan nog steeds. Doe dit wel deze maand, anders zullen ze deze zomer niet in topstaat verkeren. 
 
De clematis mag deze maand gesnoeid worden. Dit geldt echter alleen voor clematissen die niet in het voorjaar bloeien, daarbij zijn de bloemknoppen namelijk al gevormd.
 
Tijdens het snoeien van coniferen moet je oppassen dat je niet te diep terugsnoeit. Alleen Taxus mag zeer ver teruggeknipt worden. Andere coniferen mag je nooit tot op kaal hout snoeien. 

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres