U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Fruitbomen

Fruitbomen zijn momenteel erg populair. Zeker de hoogstam fruitbomen worden veel geplaatst door particulieren. Ook zijn oude fruitbomen gewild door hun oude grillige uitstraling. Fruitbomen hebben veel sierwaarde. Denk hierbij aan bloeiwijze, vrucht en silhouet.

Buiten de bekende appels, peren, pruimen en kersen zijn er nog vele andere soorten fruitbomen leverbaar. Denk hierbij ook aan nectarine, perzik, kiwi, braam, bes etc. Ook zijn er de laatste 20 jaar variëteiten ontwikkeld die beter ziekteresistent zijn, grotere vruchten geven en ook meer vruchten.
Buiten de gewone fruitbomen is er ook leifruit leverbaar. Het voordeel van leifruit is dat ze minder ruimte in nemen. Net zoals bij andere leibomen. Het probleem bij leifruit is dat ze vaak moeilijk te buigen zijn omdat ze stug hout hebben. Als u leifruit koopt dan is het uiteraard al wel voorgeleid.
Een fruitboom heeft verschillende variëteiten. Deze kan onderin veredeld worden maar ook bovenin op stam. Het principe blijft het zelfde. Er is behoorlijk veel verschil aan onderstammen. Zo staan laagstam fruitbomen vaak op een zwakgroeiende stam. Dat doen we omdat de fruitboom dan minder snel groeit. Een laagstam fruitboom wordt ook aangeschaft met de gedachte dat hij niet groot mag worden.
Een fruitboom is best onderhoudsintensief. Zo moet er eigenlijk preventief gespoten worden tegen insecten en schimmels. Als er namelijk een schimmel of een insect in een fruitboom komt, ben je al te laat. Het fruit is aangetast en oogt niet fris meer. Ook het snoeien van fruitbomen is een vak apart.

Als u hierover vragen heeft, staan wij uiteraard voor u klaar!

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres