U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Klimplanten

Klimmende heesters worden steeds belangrijker. Dat geldt in het algemeen voor alles wat hoogte en sfeer geeft in een tuin, maar zelf weinig ruimte vraagt. Vaak moeten planten wijken voor bestrate leefruimte.

Klim- en leiheesters zijn dan een geweldig alternatief voor ‘gewone’ struiken en bomen. Helemaal als ze ook nog fantastisch bloeien, lelijke muren en schuttingen overgroeien en visueel de tuinruimte lijken te vergroten.

Alle klimheesters hebben gemeen dat ze op de grond maar weinig ruimte vragen.

De verzorging van clematis.

De clematis is een prachtige bloeier die helemaal niet zo moeilijk te verzorgen is. Graag geven wij u enkele tips om uw clematis in optimale conditie te houden.

Clematis snoeien

U moet onderscheid maken tussen clematissen die voor de langste dag bloeien en de soorten en cultivars die later op het jaar bloeien.

Clematissen die in het voorjaar bloeien

Vele clematissen (zeker de dubbelbloemige en de vroege grootbloemige clematissen zoals ‘Nelly Moser’), produceren hun bloemen op het hout van het vorige seizoen. Indien men deze soorten, bijvoorbeeld Clematis montana te fors terugsnoeit, zal men slechts een geringe bloemvorming krijgen.

Tijdstip:
Het is belangrijk deze types direct na de bloei te snoeien. Zo kunnen de nieuwe scheuten rijpen en bloemknoppen vormen tegen het volgende seizoen.

Clematissen die in de zomer bloeien

Er zijn Clematis-typen die hun bloemen elk jaar op nieuw hout vormen, zoals Clematis ‘Jackmanii’ en laatbloeiende grootbloemige hybriden, de Clematissen van de viticella groep, de texensis group. Deze clematissen moet u elk jaar flink terugsnoeien bijvoorbeeld tot op 75 cm boven de grond, zelfs als u een hoge muur wilt laten bedekken of een pergola wilt laten begroeien.

Tijdstip:
Deze laatbloeiende types worden in het vroege voorjaar (februari-maart) gesnoeid als de knoppen dikker beginnen te worden.
  • indien te vroeg gesnoeid kunnen de nieuwe scheuten last hebben van de vorst
  • indien u te lang wacht wordt het snoeien bemoeilijkt door de nieuwe jonge scheuten

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres