U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Zaden

 

Zelf uw groenten zaaien en stekken

Planten die u zelf stekt of uit zaad kweekt, hebben iets bijzonders. Bovendien is er weinig tuinwerk dat zoveel voldoening geeft als het zaaien en opkweken van jonge plantjes. Hierbij alvast enkele vuistregels voor een goede kans op slagen.

 

Oranjeband Zaden

Oranjeband Zaden is in de loop der jaren door de topkwaliteit uitgegroeid tot een gerenommeerd zaadmerk voor de professionele hobbytuinder. Met ruim 600 variëteiten groente-, kruiden- en bloemzaden biedt Oranjeband Zaden naast de gangbare zaden ook vele alternatieven voor de hobbytuinder die eens wat anders wil proberen. Zo is er niet alleen de gewone vleestomaat, maar zijn er ook balkontomaten, trostomaten en Italiaanse tomaten. Kortom: volop keus!

 

 

 

 

 

Buzzy Organics 

Biologisch geteelde kwaliteitszaden zijn Skal gecertiviseerd. Een volledig assortiment waarmee iedere hobbytuinier professioneel aan de slag kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een goede basis

Een zaaibed in volle grond moet een luchtige structuur en correcte zuurtegraad bezitten. U doet er goed aan de bodem vooraf goed los te maken en een voldoende hoeveelheid organisch materiaal in te werken om het dichtslaan van de grond te voorkomen.

In zaaibakjes is het vooral van belang een goede zaai- en stekpotgrond te gebruiken. De grootste moeilijkheid bij het zaaien is immers het vermijden van uitval door kiemschimmel (smeul). Bij de stek is dit het vermijden van wegrotten van de voet van de stek.

Door zijn fijne en homogene structuur zorgt deze zorgvuldig uitgezeefde potgrond voor een goede inworteling van uw stekken en een gelijkmatige opkomst van uw kiemplantjes. In dit uitgebalanceerde mengsel zullen allerhande kruiden, zoals basilicum, en ook peterseliezaden, die doorgaans bekend staan als moeilijke kiemers, vlot kiemen. Bovendien bevat deze potgrond een aangepaste voeding om de begingroei te ondersteunen.

 

10 tips voor het zaaien in zaaibakjes

  • Neem een schoon zaaibakje met gaten onderaan voor een goede drainage.
  • Vul het zaaibakje met een laag van 5-6 cm.
  • Egaliseer de potgrond en druk lichtjes aan.
  • Verdeel de zaadjes gelijkmatig, waarbij u erop let niet te dik te zaaien.
  • Bedek de zaadjes met nog wat potgrond, egaliseer en druk lichtjes aan.
  • Begiet het zaaibakje voorzichtig, totdat de potgrond goed vochtig is, maar niet doornat.
  • Plaats het zaaibakje op een lichte en warme plaats.
  • De temperatuur hangt af van de soort waarvan u het zaad uitzaait. Meestal is een temperatuur van ongeveer 20° C ideaal.
  • Houd de toplaag voortdurend lichtjes vochtig.
  • Verpot of plant uit van zodra de plantjes twee blaadjes hebben en voldoende afgehard zijn.
 

Moestuinieren op een vierkante meter

Ook als u geen grote tuin bezit of enkel een balkon of terras ter beschikking heeft, kunt u perfect zelf gezonde groenten en kruiden telen. In de meeste tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk allerlei moestuinbakken om uw eigen mini-tuintje aan te leggen. Met de juiste aanpak kan u er bovendien jaar na jaar van genieten.

 

Een geschikt model op een zonnige standplaats

Moestuinbakken zijn verkrijgbaar in allerlei modellen: met of zonder poten en zelfs in trapvorm. De meeste modellen zijn bovendien makkelijk in elkaar te zetten en, als u dat wenst, kan u ze tijdens de winter compact opbergen. Kies het model dat het beste bij u past en installeer uw mini-tuintje op een zonnige plek.

 

De juiste opbouw, laag per laag

Om gedurende meerdere jaren van uw mini-moestuin te kunnen genieten, is het erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de opbouw van uw moestuinbak. 

Stap 1: 

Begin met een laag van 4 à 5 cm Hydrokorrels om een goede drainage van overtollig regen- en/of gietwater te garanderen.

Stap 2: 

Vul de bak op met Culvita Bio-moestuingrond, voorzie een gietrand van enkele centimeters

Stap 3: 

Uw mini-moestuin is perfect voorbereid, u kunt nu volop beginnen planten en zaaien.

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres