U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Rhododendron

Tuinieren met rhododendrons en azalea's is een geweldige hobby!! Als Uw tuin de goede voorwaarden biedt, kunt U met deze schitterende planten ook een groen en kleurrijk 'paradijs' scheppen! Ieder voorjaar tot in de zomer is het een weelde van fraaie veelkleurige bloemen en het prachtige nieuw uitlopende blad, dat verschijnt in zilver, fijne tinten groen tot zelfs mahonie\bronzen bladeren. En ook in de winter is Uw tuin meest wintergroen en biedt met berijpte planten of onder de sneeuw een fraaie aanblik.

 

De juiste grond voor de Rhodondendron!

Culvita Aanplantgrond Zuurminnend is ontwikkeld voor de aanplant van nieuwe zuurminnende tuinplanten zoals de Rhododendron. Daarnaast kan het ook worden toegepast bij het verplanten van bestaande beplanting. Het is speciaal samengesteld om Rhododendron snel in hun nieuwe omgeving te laten aanslaan. De gekozen grondstoffen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle eisen die de fabrikant er aan stelt. Naast een basisbemesting en kalk bevat het RhizoPlus. RhizoPlus is een mengsels van mycorrhiza en andere rhizosphere bacteriën en schimmels. Door de toevoeging van RhizoPlus zal de opname van voedsel en water sneller en makkelijker op gang komen. Bovendien bevordert RhizoPlus het natuurlijk evenwicht.

Beschrijving

  • Volg altijd de aanwijzingen zoals deze zijn weergegeven op het etiket van de plant.
  • Graaf een ruim plantgat.
  • Meng de uitgegraven grond met Culvita Aanplantgrond  Zuurminnend. 1 deel Aanplantgrond Zuurminnend met 1 deel uitgegraven grond.
  • Vul het gat op met de Aanplantgrond Zuurminnend  zodat er voldoende ruimte over blijft voor de kluit.
  • Plaats de plant in het gat. Vul aan met Aanplantgrond Zuurminnend. Druk de grond aan zodat de plant stevig blijft staan.
  • Giet, indien gewenst, aan met water.

Hoewel Culvita Aanplantgrond  Zuurminnend een meststof bevat voor circa drie maanden, zal een bemesting na verloop van tijd noodzakelijk zijn. Dit naar behoefte van de plant. Gebruik hiervoor Culvita Organische Meststof.

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres