U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Mei

SALVIAMAAND

DE BOSSALIE
Een klassieker die wel in iedere tuin toegepast zou mogen worden. Deze mooie vaste plant kent wel 800 verschillende soorten. Van eenjarig tot vast tot keukenkruid. Maar de meest voorkomende soort is wel de Salvia nemerosa Ostfriesland. Een onmisbare vaste plant in iedere bloemenborder. Of je de Salvia nu toepast in grote groepen in combinatie met lampenpoetsersgras en hortsensia annabel of in een cottagetuin tussen de zonnehoeden, buxusbollen, rozen etc. Ook zijn ze goed in pot te houden. Ze bloeien van juni t/m september ( afhankelijk van welk soort). En als je ze na de eerste bloei licht terug snoeit geven ze nog nabloei.Kortom: Een echte must have voor iedere tuinliefehebber

Tuintips in de tuinkalender van mei

Wat is er deze maand te doen in de tuin? Bekijk onze tuintips in de tuinkalender van mei. Wij delen onze tips over tuinonderhoud,het gazon,de vijver,beplanting,vaste planten,bomen,struiken,snoeien en de moestuin.

De tuin in mei 

De heerlijke en vaak zonnige meimaand is aangebroken. Vanaf mei is het overal in de natuur te merken dat de zomer in aantocht is. De vogels zijn druk in de weer: ze maken nestjes en leggen eitjes. Kleurige  borders en voorjaarsbollen maken  de tuin tot een fleurig geheel.
Hulp inschakelen voor in de tuin? http://detuinerij.nl/

Beplanting in mei

 • Je kunt alle zaden van eenjarigen en tweejarigen of vaste planten nu gelijk in de volle grond planten. Denk aan soorten zoals papaver, vlijtige liesjes, leeuwenbekjes, duizendschoon en madelieven.
 • Schrijf de naam van de plant op een houten wasknijper en zet deze op de rand van de pot. Dit geeft een decoratief effect en op deze manier weet je altijd welke plant in de pot staat. 
 • Voor vetplanten begint nu de rustperiode. Geef deze daarom weinig water. Dit zorgt ervoor dat de grond droog en los blijft.
 • De ijsheiligen zijn voorbij, dus vanaf nu kunnen de voorgezaaide eenjarigen in de grond worden geplant. Denk bijvoorbeeld aan de tabaksplant, middaggoud, salvia en het leeuwenbekje.

Snoeien in mei

 • Kijk voordat je gaat snoeien de struiken even na. Er kunnen vogelnesten in zitten.
 • Groenblijvende hagen, zoals buxus, hulst, liguster en coniferen, kunnen in de meimaand prima gesnoeid worden. Het snoeien van deze hagen kan nog tot in augustus, maar nu zullen de jonge scheuten zich beter ontwikkelen.
 • Perkrozen en rozen op stam kunnen nu tot op 3 tot 5 ogen teruggesnoeid worden. Bij de klimrozen kunnen de zijtakjes op de gesteltakken kortgeknipt worden.

Het onderhoud van de vijver in mei

 • Vergeet de vissen niet. Vanaf nu moeten ze weer volop bijgevoerd worden. Zorg er echter wel voor dat al het voer opgegeten wordt. Beter een aantal keren achter elkaar kleine porties voeren, dan teveel in één keer.
 • Staat het moerasgedeelte langs de vijver nog leeg? Dan kun je nu de kattenstaart of lisdodde aanplanten. Deze beplanting geeft je vijver een mooiere uitstraling.
 • In de vijver zet de groei van de beplanting door. Let op of het filter nog voldoende water geeft en spoel eventueel de filtermaterialen om. 
  UA-74182833-1

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres