U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Vijverbenodigdheden

Om een gezonde en heldere vijver te krijgen, zijn verschillende vijverproducten en vijverbenodigdheden te gebruiken. Je kunt deze benodigdheden bij de aanleg van je vijveraanschaffen, maar ook in een bestaande vijver gebruiken. Want een tuinvijver is meer dan bak water. Het is een natuurlijke waterbiotoop op kleine schaal. In de vrije natuur zijn vijvers vaak veel groter, functioneren de biologische processen goed, waardoor het water van nature helder en gezond is. Bij je eigen waterpartij moet je de natuur een handje helpen om de biologisch balans te bereiken. Alleen dan kun je blijven genieten van helder water, gezonde planten en tevreden vissen.

Vijverfilters, -pompen en substraten

Een gezonde algenvrije vijver begint bij een goed vijverfilter aangesloten op een vijverpomp. Hetfiltermateriaal in de filterbak verwijdert vuildeeltjes en afvalstoffen uit het vijverwater. Verder vervult een luchtpomp een aantal nuttige functies. Eco-Filter-Set-12000-doorsnedeDe beluchting voorziet het water van zuurstof, voert schadelijke gassen af en voorkomt dat de vijver bevriest. Wil je het wateroppervlak schoon houden, gebruik dan een skimmer. Op de bodem van je vijver breng je substraat aan. Zo’n laag vijversubstraat vormt de basis voor een stabiel vijvermilieu.

Met deze hulpmiddelen heb je de vijver ingericht, zodat je er geen omkijken naar hebt. Wel wil je als vijverhobbyist weten wat het resultaat is van je werk. Een paar keer per jaar de waterkwaliteit testengeeft inzicht in het biologisch functioneren van je vijver. Bij vijverproblemen zoals algengroei of vissterfte kun je bijsturen door de waterhardheid en zuurgraad op peil te brengen. Als beginnend vijverbezitter is het leuk en leerzaam om de ontwikkeling van je vijver te volgen door regelmatig de waterwaarden te meten met een testset.

Beschermingsmiddelen

Bescherming van je vissen en andere levende wezens in je vijver mag je niet vergeten. Katten en met name reigers vissen de vijver graag leeg als ze de kans krijgen. Maar hoe bescherm je je vijvervissen hiertegen en hou je de boosdoeners uit de buurt van je vijver?

 Reiger en reigerbescherming

Hiervoor zijn verschillende diervriendelijke oplossingen.

Andere vijverartikelen waar je als vijverbezitter niet zonder kan zijn een goed schepnet en telescopische vijverschaar om waterplanten te snoeien. Een vijverafdeknet bewijst zijn diensten als de bomen hun bladeren laten vallen, maar houdt ook stelende reigers op afstand.

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres