U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Vijveronderhoud

Als je een vijver in je tuin hebt moet je die zo nu en dan onderhouden. En afhankelijk van het jaargetijde verschilt het vijveronderhoud van tijd tot tijd. In het voorjaar en de zomer is er veel vijver onderhoud te doen. Nieuwe planten, de vissen voeren, het water helder maken en houden, etc. In de herfst en winter gaat het er vooral om de vijver leefbaar te houden. Afgestorven plantendelen en ingewaaid blad verwijderen voordat ze de hele winter op de bodem van je vijver liggen. En in de winter de vijver niet laten dichtvriezen zodat de vissen en andere vijverbewoners de winter overleven.

Vijveronderhouden is watertesten

Over vijvers en de kwaliteit van het vijverwater kunnen we veel vertellen. Je kunt bij ons gratis je vijverwater laten analyseren.

Onze vijverspecialisten heeft dan een goed inzicht in jouw totale vijversituatie. Op basis van de uitslag wordt een complete vijverdiagnose gemaakt en word je geadviseerd over het verbeteren van je vijver en vijverwater. Zo kan bijvoorbeeld een advies op maat worden gegeven om de vijver algenvrij te houden of om een natuurlijk evenwicht te krijgen.

Het enige dat je hoeft te doen is het volgende:

  • Een monster van je vijverwater meenemen ( flesjes zijn in onze winkel op te halen)
  • Foto’s van de vijver en eventueel filter
  • Aangeven hoeveel vissen er in de vijver zitten
  • Aangeven wat de inhoud van de vijver is.

De vijverspecialist geeft daarnaast veel praktische tips en kun je met al je vijvervragen bij hem of haar terecht. Voor elk vijverprobleem is er altijd wel een oplossing, zodat je optimaal van je vijver kunt genieten. Ook kun je advies krijgen over het oppotten van je vijverplanten.

vijverwater testen_klein 

Regelmatig het vijverwater testen helpt je bij het op de juiste manier onderhouden van je vijver. Er zijn hiervoor verschillende vijvertestsets verkrijgbaar. Zo kun je je vijver vrij houden van algen. En mocht het water toch een keer groen worden, dan zijn er verschillende oplossingen om je vijver weer algenvrij en helder te maken. Goede bacteriën spelen hierbij een belangrijke rol.

Wil je weten welk vijveronderhoud je door het jaar heen kunt verrichten? Kijk dan naar onze vijverkalender. Hierin geven we per maand of periode aan welk onderhoud jouw vijver nodig heeft.

 

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres