U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Vissen

Het aanbod van vissoorten voor in de vijver is enorm. Van goudvissen, windes, steur tot koi karpers en meer. Maar welke vissen kies jij voor in je vijver? Houd hierbij rekening met de eigenschappen van de vissen. Er vissen zijn die de bodem omwoelen, vissen die de planten opeten, vissen die bijna onzichtbaar zijn door hun schutkleur en vissen die zich razendsnel voortplanten. Je kunt wel verschillende soorten vissen bij elkaar zetten. In principe kan elke soort vijvervis wel met elke andere soort samen in de vijver.

Oppervlakte vissen

Oppervlakte vissen zijn vissen die voedsel aan de vijveroppervlakte zoeken en niet in de bodem. Deze vissen zie je daarom beter zwemmen en ze maken geen rommeltje van je vijver. Ze hebben echter wel extra bescherming nodig tegen dreigend onheil zoals een hongerige reiger of kat.

Opvallende vissen

Vissen in natuurlijk water hebben vaak een schutkleur, die hen beschermt tegen reigers en andere vijanden. In een vijver kun je beter vissen zetten met een opvallende kleur. Je wilt je vissen immers wel kunnen zien. En bescherming is op andere manieren ook aan te brengen.

Snelle voortplantende vissen

Een vijver kan maar een bepaalde hoeveelheid vissen herbergen zonder problemen te krijgen met de biologische kringloop. Als er teveel of te grote vissen in de vijver zitten, kunnen de vijverplanten en het filter de hoeveelheid afvalstoffen niet meer aan en de vijver wordt dan troebel. Het is dus belangrijk om vissen te kiezen die niet te snel groeien en die geen honderden jonkies per jaar krijgen.

Wij hebben een lijstje met geschikte vissen voor de vijver voor je samengesteld:

Denk eraan! Welke vijvervissen je ook neemt, een goede leefomgeving is belangrijk

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

 

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

    

WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres