Koop met plezier bij De Landerije Tuin en Dier

Kalk & Meststoffen

Verschillende planten hebben verschillende behoeftes, daarom hebben wij een ruim assortiment meststoffen. Buiten de algemene (Er zijn algemene) meststoffen zoals koemest en organische mest, zijn bij ons (maar) ook specifieke meststoffen voor bijvoorbeeld rozen, (of) druiven, hortensia etc verkrijgbaar

Culvita Kalk in korrelvorm

Kalk in korrelvorm is goed strooibaar, het reguleert de zuurgraad (pH) van de bodem en verbetert de structuur. Kalk zorgt er (ook )voor dat de meststoffen goed kunnen worden opgenomen door de planten.

Kalk is niet geschikt voor planten die van zure grond houden, zoals bijvoorbeeld rhododendron, heide en azalea’s.

Tip: Strooi ook kalk in november, daarmee kunt u voorkomen dat de bodem verzuurt tijdens de wintermaanden. De calcium in kalk zorgt ervoor dat de celwanden van de plant sterk en stevig blijven waardoor ze ook in de winter alle aanwezige voedingsstoffen goed opnemen.

Culvita Koemest in korrelvorm

Culvita Koemest Korrel is een zuivere koemest in de volledig natuurlijke samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan organische stof. Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd en de biologische activiteit in de bodem zal toenemen.

Waarvoor is deze geschikt: 
Geschikt voor het bemesten van siertuinen, groente- en fruitteelt.

Eigenschappen: 
Culvita Koemest Korrel is een zuivere koemest in de volledig natuurlijke samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan organische stof (50%). Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd en de biologische activiteit in de bodem (werking van de micro-organismen) zal toenemen.
Micro-organismen spelen een belangrijke rol voor de voeding en de leefomgeving van de plant. Doordat de micro-organismen de voedingsstoffen binden zullen deze niet uitspoelen. Er blijven dus meer voedingsstoffen voor uw waardevolle planten beschikbaar.

Culvita Organische Mest in korrelvorm

Organische mest heeft een lange werkingsduur en staan garant voor een hoge opbrengst. Het kan worden gebruikt voor de bemesting van de moestuin, de siertuin, bij fruitbomen en gazons.

Door organische mest te gebruiken krijgt u een rijkere oogst bij groente en fruit, een mooiere bloei en betere groei van siergewassen en het gras zal groener kleuren.

Eigenschappen: 
De verwerkte grondstoffen in Culvita Organische Mest zijn van zowel dierlijke als plantaardige oorsprong. Door de uitgebalanceerde samenstelling vormt de mest een uitstekende voedingsbron voor alles wat groeit en bloeit. Culvita Organische Mest bevat eiwitrijke grondstoffen. Deze eiwitten worden door het bacterieleven in de grond omgezet in verantwoorde, goed opneembare voedingsstoffen die geleidelijk vrijkomen. Deze voedingswijze zorgt voor geleidelijke groei. Culvita Organische Mest heeft een werkingsduur van 3 maanden en staat garant voor een hoge opbrengst. Organische mest in kruimelvorm is makkelijk te verdelen en valt snel uiteen waardoor het eerder beschikbaar is voor de plant met een zichtbaar mooier resultaat.

De Organische mest is verrijkt met 3% Magnesium voor een mooi diepe groene kleur van planten en gazon.

Eigenschappen:
10% stikstof (N) waarvan 5% organisch gebonden stikstof en 5% ureumstikstof
4% fosfaat (P₂O₅), oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat
6% kalium (K₂O), oplosbaar in water
3% magnesium
Het organisch stofgehalte is minimaal 45%, afkomstig van o.a. beendermeel en cacaodoppen.

Organische meststof/bodemverbeteraars bevatten diverse verwerkte dierlijke eiwitten afkomstig van categorie 3 materiaal en/of verwerkte mest. Organische meststoffen of bodemverbeteraars – landbouwhuisdieren niet laten grazen en gewassen niet als groenvoer gebruiken binnen 21 dagen na gebruik.