Koop met plezier bij De Landerije Tuin en Dier

Potgrond, Bodemverbeteraars & Bodembedekkers

De tuinliefhebber moest het vroeger doen met de grond die toevallig in de tuin lag, meer keuze was er niet. Gelukkig staat de hartstochtelijke tuinier er tegenwoordig heel wat beter voor. Bij De Landerije Tuin en Dier zijn diverse soorten potgrond en tuinaarde verkrijgbaar. Tuinaarde is aanvulgrond voor in de tuin.

Potgrond is een verzamelnaam voor diverse soorten grond met elk hun eigen samenstelling en specifieke structuur, speciaal voor planten in potten en bloembakken. Potgrond is licht van gewicht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zwaardere donkere tuinaarde.

Om gezonde, krachtige planten te krijgen, moet de potgrond voldoen aan de speciale behoeften van de plant. Naast een goede bodemstructuur zijn er bijvoorbeeld ook bepaalde voedingsstoffen en kalk nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Stikstof bijvoorbeeld is nodig voor de groei van een plant en ijzer is nodig voor de aanmaak van de bladeren en de bloemvorming. Op basis van uitgebreid onderzoek zijn de potgrondproducenten er de afgelopen jaren in geslaagd voor vrijwel iedere plant een kwalitatief hoogwaardige potgrond te ontwikkelen. Omdat de voedingsstoffen, de structuur en de samenstelling van de grond exact op het gebruik zijn afgestemd, kan de tuinliefhebber uitgaan van goede resultaten.

Diverse soorten kamerplantenpotgrond & hydrokorrels  ?

Bodemverbeteraars zijn producten waarmee de structuur van de grond (zuurstof en waterhuishouding) verbeterd kan worden. Tevens zorgt het voor een aanvulling op het bacterie- en schimmelleven wat belangrijk is voor het wortelstelsel van de plant. Om uw tuingrond te kunnen verbeteren, leveren wij diverse producten.

Bodembedekkers, zoals boomschors en cacaodoppen geven een mooi afgewerkt resultaat aan de borders, ze remmen mos- onkruidgroei en zorgen ervoor dat de grond minder snel uitdroogt.