Koop met plezier bij De Landerije Tuin en Dier

Speelondergrond

Een valveilige speelondergrond van kunstgras

Voor kinderen is er niks leukers dan samen buiten spelen. In een speeltuin, op straat, of op het schoolplein kunnen ze naar hartenlust schommelen, glijden, klimmen en zo samen de grootste avonturen beleven. Veilig spelen is geregeld bij wet. Het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen stelt naast eisen aan speeltoestellen ook eisen aan de bodem onder speeltoestellen. 


De maximale valhoogte van bodemmateriaal is de hoogte waarbij het risico van een val aanvaardbaar wordt geacht. Hoe hoger het speeltoestel, des te hoger moet de valbescherming van het bodemmateriaal zijn. Los van de valhoogte geldt een valzone waarmee rekening gehouden moet worden bij de installatie van een valveilige speelondergrond.

De installatie van een schokabsorberende speelondergrond moet vakkundig gebeuren en voldoen aan specifieke eisen, alvorens er een certificaat wordt afgegeven. Bij de installatie gaat het met name om het gebruik van de juiste materialen (shockpad – kunstgras – infillzand) met ieder zijn unieke eigenschappen om tot een gecertificeerde oplossing te komen.

Het gebruik van kunstgras in combinatie met onze valdempingsmat zorgt op ieder moment van de dag voor een veilige speelplaats voor uw kinderen. Onze valdempende speelondergrond bestaat uit een onderlaag van schokabsorberende foammatten waarop het kunstgras wordt geïnstalleerd. Het geheel wordt vervolgens met (al dan niet gekleurd) kwartszand, verzwaard en afgewerkt. Bij intensief gebruik adviseren wij de kunstgrassoorten “Multiplay”, “Life” en “Podmore”.