Koop met plezier bij De Landerije Tuin en Dier

Tips

Hieronder een paar tips om uw bloemen zo goed mogelijk te verzorgen zodat u er zo lang mogelijk plezier van heeft.

Snij altijd een stukje van de bloemstelen af in een hoek van ongeveer 45 graden. Gebruik een schoon, scherp mesje. Gebruik liever geen snoeischaar, die knijpt de ‘haarvaten’ in de bloemstelen af.

Het is belangrijk om blad wat in de vaas onder water komt te zitten te verwijderen. Blad rot in water en bloemen houden niet van vervuild water. Het is niet nodig om rozen van hun

Bloemen houden van ‘schoon’ en voldoende ruimte. Gebruik dus een passende, schone vaas (uit de afwasmachine of afgewassen met chloor). Glazen vazen zijn het eenvoudigst schoon te houden en u kunt goed zien of het boeket voldoende water heeft. Geglazuurde vazen van keramiek alleen gebruiken als de glazuurlaag onbeschadigd is. Gebruik liever geen kristal of metaal, hierin raakt het water sneller vervuild

Bij elk boeket geeft onze bloemist een pakje snijbloemenvoeding mee. Voeg dit volgens de gebruiksaanwijzing toe aan het water in de vaas. Hierdoor zullen bloemknoppen goed openen alsof ze nog aan de plant zitten en zal uw boeket veel langer mooi blijven.

Zorg dat uw boeket zo snel mogelijk water krijgt en daarna altijd voldoende water heeft. Voor een (gemengd) boeket is vers koud kraanwater prima (is). (met nieuwe foto)

Bloemen houden niet van vervuild water. Bij gebruik van snijbloemenvoeding is water verversen over het algemeen niet nodig. Sommige bloemsoorten vervuilen zelf het water. Wordt het water erg vuil, maak dan de vaas schoon, ververs het water, snijd een stukje (af) van de bloem stelen af en voeg nieuwe snijbloemenvoeding toe.

Voorkom dat uw boeket snel veroudert: zet bloemen niet in de volle zon, bij de verwarming of open haard of op de tocht. De bloemen zullen meer water verdampen dan zij kunnen opnemen, waardoor ze slap gaan hangen. Het staat soms leuk, maar zet bloemen niet naast uw fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas waardoor bloemen snel verouderen.