Koop met plezier bij De Landerije Tuin en Dier

Vijverbenodigdheden

Een vijver is meer dan bak water, het is een natuurlijke waterbiotoop op kleine schaal. In de vrije natuur zijn vijvers vaak veel groter, waardoor makkelijker een biologisch evenwicht verkregen wordt en het water van nature helder en gezond is. Bij een kleine vijver moet de natuur een handje geholpen worden om een biologisch evenwicht te bereiken.

Vijverfilters, -pompen en -substraten

Een gezonde algenvrije vijver begint bij een goed vijverfilter aangesloten op een vijverpomp. Het filtermateriaal in de filterbak verwijdert vuildeeltjes en afvalstoffen uit het vijverwater. Op de bodem van de vijver brengt u substraat aan, die laag vormt de basis voor een stabiel vijvermilieu. Verder is een luchtpomp aan te bevelen, hierdoor komt er nog meer zuurstof in het water.

Als beginnend vijverbezitter is het leuk en leerzaam om de ontwikkeling van uw vijver te volgen door regelmatig de waterwaarden te meten met een testset.

Andere vijverartikelen waar u niet zonder kan zijn een goed schepnet en telescopische vijverschaar om waterplanten te snoeien. Een vijvernet is nuttig als de bomen hun bladeren laten vallen, maar het houdt ook de reiger op afstand.