Koop met plezier bij De Landerije Tuin en Dier

Vogel- en Insectenhuisjes

Vogels, insecten en ander leven in uw tuin hebben uw hulp hard nodig. Om te overleven zijn diverse soorten aangewezen op de gastvrijheid van uw tuin en het voedselaanbod wat zich daarin bevindt. Wilt u de locale fauna helpen, zorg dan voor voedsel, water en beschutting.

Met een nestkast lokt u meer vogels naar uw tuin, het is vaak een hele bedrijvigheid. Een groene, vogelvriendelijke tuin helpt de vogels om hun jongen groot te brengen.

Tips:

  • Hang de nestkast op een rustige plek, niet in de volle zon.
  • Zorg voor een vrije aanvliegroute zonder obstakels.
  • Uit de buurt van katten.
  • Hang de nestkast stevig op, zodat hij niet kan vallen.
  • Wilt u meerdere nestkasten, hang ze dan niet te dicht bij elkaar.
  • U kunt een nestkast best in het najaar ophangen, dan kunnen de vogels er aan wennen en hem gebruiken als slaapplek.

Insecten zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Door verstedelijking hebben insecten steeds meer moeite om schuilplaatsen en nestplaatsen te vinden. Een insectenhotel biedt onderdak aan tal van nuttige insecten en zorgt ervoor dat ze zich op een natuurlijke manier kunnen voortplanten. Insecten zijn zeer nuttig in de tuin, ze zijn onmisbaar bij de bestuiving van bloemen.

Vogels hebben water nodig: om te drinken en om te badderen.

Een vogeldrinkschaal is een ondiepe schaal zodat ook kleinere vogeltjes er veilig gebruik van kunnen maken. Zorg dat de schaal gevuld is met fris en schoon water, zo blijven uw tuinvogels gezond.

Ons assortiment vogelvoer varieert van vogelpindakaas, strooivoer, meelwormen, vetbollen en pinda’s tot complete vogeltaarten

Een eenvoudige voedertafel of een groot luxe voederhuis, wat past er in uw tuin?

Bomen en struiken bieden beschutting aan vogels en insecten. Besdragende bomen en struiken zoals lijsterbes, krentenboompje en sierappel bieden ook voedsel.